Programa de transformació en la gestió de projectes

 • Inici
  23 de setembre
 • Durada
  13 sessions
 • Preu
  1.575€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

Introducció

Cada vegada existeix més imprevisibilitat, incertesa i falta de principis sòlids en la gestió de projectes. Els mercats són cada vegada més canviants, més irregulars i els clients cada vegada tenen necessitats més urgents. Els sistemes clàssics que passen per la programació dels projectes i a forçar-ne el compliment funcionaven molt bé en els anys 80:  projectes similars, dedicacions fàcils de preveure i un grau d’innovació limitat, també a casa del client. Afegim que els sistemes clàssics són molt verticals i limiten el nivell de creixement i autogestió dels equips. També genera un entorn de baixa implicació i de falta de repte real, deixant aquesta part pel director tècnic o dels responsables de projectes.

Agile és una metodologia que posa el focus en tres grans pilars:

1. Focus total a client, per part de tots els integrants, no només certes figures o responsables.

2. Generació constant de valor, per tant elimina tota la gestió (reunions), programacions i diagrames Gannt.

3. Autogestió real de l’àrea sense intromissió diària dels estaments superiors de l’empresa.


Aquest és un programa que ens endinsarà en la filosofia Agile i on practicarem les seves dues tècniques més utilitzades: SCRUM i Kanban. A més, veurem com crear noves estructures organitzatives basades en l’autogestió, tècniques per crear equips d’alt rendiment i un recull de bones pràctiques i habilitats que cal reforçar per treballar en aquests entorns.

 • Inici
  23 de setembre
 • Durada
  13 sessions
 • Preu
  1.575€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

 • GERÈNCIA O PROPIETAT DE PIME
 • DIRECTORS TÈCNICS
 • CAPS D’OFICINA TÈCNICA
 • RESPONSABLES DE PROJECTES (Project Owner, Project Engineer, Project Manager, etc.)
 • RESPONSABLES DE PRODUCTE
 • TÈCNICS ESPECIALISTES
 • Inici
  23 de setembre
 • Durada
  13 sessions
 • Preu
  1.575€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

Sessió 1 – Metodologia Agile

Professor: Sergi Mussons
Data: 23 de setembre Hora: 17:30 a 20h

Cal entendre quins són els principis de la metodologia Agile (aquesta nova manera de veure l’empresa i inclús el management de la mateixa). Altrament, cal veure com enfoquem a client uns equips reals d’alt rendiment amb una base d’autogestió i responsabilitat real.

Sessió 2 – Estructures de gestió de projectes i indicadors Agile

Professor: Sergi Mussons
Data: 28 de setembre Hora: 17:30h a 20h

Per adaptar la metodologia Agile a la nostra empresa, cal definir tota una estructura de gestió d’idees, projectes i tasques. Els indicadors de Lead Time com també els de càrrega i capacitat, són claus per a poder gestionar eficaçment els projectes; assegurant els preceptes Agile.

Sessió 3 – Taller creació estructura Agile bàsica

Professor: Sergi Mussons
Data: 30 de setembre Hora: 17:30h a 20h

Aquest primer taller lliure és un espai perquè cada un dels alumnes pugui crear la seva estructura bàsica de control d’idees, projectes i tasques, així
com per crear els indicadors crítics per la seva gestió.

Sessió 4 – Introducció a la tècnica SCRUM

Professor: Francesc Grau
Data: 5 d’octubre Hora: 17:30h a 20h

SCRUM és una de les eines més utilitzada en entorns Agile per la gestió de projectes amb estructures molt indefinides i canviants; el nº1
en sectors com el d’IT. En aquesta sessió veurem com funciona el sistema, protagonistes, eines i regles del joc.

Sessió 5 – Introducció a la tècnica SCRUM II

Professor: Francesc Grau
Data: 7 d’octubre Hora: 17:30h a 20h

En aquesta segona sessió veurem com adaptar el sistema SCRUM a un cas d’èxit i també com ho adaptaríem a alguns dels casos dels assistents.

Sessió 6 – Taller pràctic del sistema Scrum

Professor: Francesc Grau
Data: 15 d’octubre Hora: 17:00h a 20h

En aquesta sessió ‘taller’ practicarem la gestió de projectes en un entorn de simulació utilitzant la tècnica Scrum, i així comprendrem millor el seu funcionament.

Sessió 7 – Introducció a la tècnica Kanban

Professor: Xavier Masó
Data: 19 d’octubre Hora: 17:30h a 20h

En contraposició a SCRUM, Kanban és l’eina més utilitzada per gestionar projectes que disposen d’estructures i rutes similars. És la més utilitzada en departaments d’I+D de sectors com el de fabricants de maquinària i béns d’equip, així com per control de fluxes productius o en oficines.

Sessió 8 – Taller pràctic: El panell Kanban en acció

Professor: Xavier Masó
Data: 22 d’octubre Hora: 17:30h a 20h

En aquesta segona sessió ‘taller’ practicarem en un entorn de simulació kanban per a comprendre millor el seu funcionament.

Sessió 9 – Perfil del professional

Professor: Irene Serrabassa
Data: 26 d’octubre Hora: 17:30h a 20h

La base per aconseguir crear un equip d’alt rendiment és doble: primer cal saber si tots els components del futur equip tenen les mateixes
motivacions; en segon lloc cal conèixer quin és el comportament de cada membre per saber si l’equip estarà o no equilibrat.

Sessió 10 – Estructures autogestionades i lideratge de suport

Professor: Sergi Mussons
Data: 28 d’octubre Hora: 17:30h a 20h

Aquest és l’element clau de l’Agile. Els nous sistemes organitzacionals que creen un entorn que afavoreix la implicació basada en una
autogestió definida. Veurem com transformar l’àrea on treballem amb els projectes però també com transformem l’entorn directe e indirecte
(compres, ofertes, post-venta, etc). Finalment, veurem com sumar un nou estil de lideratge, més enfocat al servei (indispensable per aconseguir la
transformació.)

Sessió 11 – Sistema 5C per equips d’alt rendiment

Professor: Sergi Mussons
Data: 4 de novembre Hora: 17:30h a 20h

Practicarem el mètode de les 5C (comunicació no agressiva, confiança, comunicació total, compromís i compliment) amb els integrants del
programa perquè cada assistent pugui replicarho amb el seu propi equip.

Sessió 12 – Taller creació del sistema Agile a l’empresa I: Framework

Professor: Sergi Mussons i Xavier Masó
Data: 9 de novembre Hora: 17:30h a 20h

En aquest taller cada empresa crearà el seu propi framework SCRUM o Kanban amb el suport del professorat del programa.

Sessió 13 – Taller creació del sistema Agile a l’empresa II: Polítiques de treball

Professor: Sergi Mussons i Xavier Masó
Data: 11 de novembre Hora: 17:30h a 20h

Per acabar en aquest últim taller acabarem de definir les polítiques de l’estructura creada, el sistema visual de suport (indicadors i gràfics),
així com també la traducció dels projectes a tasques i possibles anidaments d’estructures, en el cas que treballem a diferents nivells (com per
exemple idees, projectes i tasques).

 • Inici
  23 de setembre
 • Durada
  13 sessions
 • Preu
  1.575€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

Sergi Mussons – Senior Associate QRM Institute Barcelona

Consultor i soci fundador de QRM Institute, especialista en la creació d’organitzacions flexibles i empreses Teal a través dels conceptes i metodologies QRM, Business Agile i  management 3.0. Co-Fundador de QRM Institute Europe i Comunication Manager (Brusel·les). Enginyer Industrial (UPC) amb Màster en Direcció de plantes industrials (UPC). Director del Màster Dirección de la Producción y Mejora de Procesos a OBS i UB. Exerceix de professor en Escoles de negoci i Universitats com la UPC, Talent Tech Center, EAE, OBS, M&F i Mondragon Unibersitatea. Director acadèmic dels programes Líders (producció, projectes i RRHH). Creador del sistema de benchmarking industrial INCO-I (www.inco-i.com), de l’eina InTalent (la qual valora els coneixements i competències dels enginyers en el món industrial).

També dirigeix un programa Màster a l’Online Business School i exerceix de professor en escoles de negoci i universitats com la UPC, Talent Tech Center, EAE, OBS, M&F i  Mondragon Unibersitatea.

Francesc Grau – Consultor de Scrum


Més de 15 anys de experiència dissenyant i desenvolupant Dispositius Mèdics amb les més avançades metodologies de disseny i de gestió. Actualment treballa com a Mechanical Area Manager a Biosystems. I a la vegada exerceix de consultor de Scrum en diverses empreses, transformant la manera com desenvolupen productes.

Xavier Masó – Enginyer Agrònom

xavi1o

Enginyer agrònom especialitzat en indústries alimentàries. Consultor i formador especialitzat en Quick Response Manufacturing i estratègies Agile de gestió de projectes. Desenvolupador d’eines QRM per l’anàlisi i optimització de processos.

Irene Serrabassa – Senior Associate QRM Institute


Consultora de Recursos Humans i desenvolupament del talent. Màster Seminari Internacional en “Desarrollo Organizacional y Consultoría de procesos” – GR Global Institute for Organizational Development (Israel) i Màster en Direcció de Recursos Humans.
Certificada en Coaching essencial (Programa certificat com ACSTH per la ICF – Esencial Institute), Coaching personal i professional (acreditada per The International School Of Coaching) i Cerficació EQ Asesor Inteligencia emocional.

 • Inici
  23 de setembre
 • Durada
  13 sessions
 • Preu
  1.575€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

El preu de tot el programa és de 1.325€, bonificable parcialment per Fundae. El preu inclou l’assistència a les 12 sessions i tota la documentació digital i en paper del programa. Les empreses amb més d’un líder en el programa gaudiran d’un 10% de descompte a partir del segon assistent (fins a un màxim de 4 assistents per empresa). L’edició del curs s’executarà al CFP de Manresa (C/ de Castelladral, 08243 Manresa).

Preu Programa: 1.325 €

Formació bonificable parcialment per Fundae.

Inclou:

 • 12 Sessions
 • Documentació digital i en paper

Lloc:

Centre de Formació Pràctica de Manresa (CFP)
(C/ de Castelladral, 08243 Manresa).

Contacte:

Jordi Zambrana

jordi@qrminstitute.com

93 128 75 33

 • Inici
  23 de setembre
 • Durada
  13 sessions
 • Preu
  1.575€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

“El curs ha estat molt inspirador, i m’ha ajudat a posar el focus en allò realment important”.
Pau Lafoz, Enginyer a ON-LASER

“Ha sigut un bona experiència, ja que el curs és excel·lent per iniciar-te sobre metodologies Agile, Kanban i Scrum.
Per part dels professors , explicacions molt clares, i es nota que tenen experiència en el tema”.
Cristian Muñoz, projectista a DICOR-ISM

Nombre y apellidos *

Correo electrónico *

Teléfono de contacto *

Empresa

País *

¿Cómo nos conoció? *

Comentarios

* Campos obligatorios

  *Acepto la Política de privacidad.

 

¡Descarga el programa completo en PDF!