Programa de transformació en la gestió de projectes

 • Inici
  Pendent confirmació
 • Durada
  10 sessions
 • Preu
  1.850€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

Introducció

Cada vegada existeix més imprevisibilitat, incertesa i falta de principis sòlids en la gestió de projectes. Els mercats són cada vegada més canviants, més irregulars i els clients cada vegada tenen necessitats més urgents. Els sistemes clàssics que passen per la programació dels projectes i a forçar-ne el compliment funcionaven molt bé en els anys 80:  projectes similars, dedicacions fàcils de preveure i un grau d’innovació limitat, també a casa del client. Afegim que els sistemes clàssics són molt verticals i limiten el nivell de creixement i autogestió dels equips. També genera un entorn de baixa implicació i de falta de repte real, deixant aquesta part pel director tècnic o dels responsables de projectes.

Agile és una metodologia que posa el focus en tres grans pilars:

1. Focus total a client, per part de tots els integrants, no només certes figures o responsables.

2. Generació constant de valor, per tant elimina tota la gestió (reunions), programacions i diagrames Gannt.

3. Autogestió real de l’àrea sense intromissió diària dels estaments superiors de l’empresa.


Aquest és un programa que ens endinsarà en la filosofia Agile i on practicarem les seves dues tècniques més utilitzades: SCRUM i Kanban. A més, veurem com crear noves estructures organitzatives basades en l’autogestió, tècniques per crear equips d’alt rendiment i un recull de bones pràctiques i habilitats que cal reforçar per treballar en aquests entorns.

 • Inici
  Pendent confirmació
 • Durada
  10 sessions
 • Preu
  1.850€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

 • GERÈNCIA O PROPIETAT DE PIME
 • DIRECTORS TÈCNICS
 • CAPS D’OFICINA TÈCNICA
 • RESPONSABLES DE PROJECTES (Project Owner, Project Engineer, Project Manager, etc.)
 • RESPONSABLES DE PRODUCTE
 • TÈCNICS ESPECIALISTES
 • Inici
  Pendent confirmació
 • Durada
  10 sessions
 • Preu
  1.850€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

Sessió 1 – Introducció a la metodologia Agile

Professor: Sergi Mussons
Data: Pendent confirmació

Cal entendre quins són els principis de la metodologia Agile (aquesta nova manera de veure l’empresa i inclús el management de la mateixa). Altrament, cal veure com enfoquem a client uns equips reals d’alt rendiment amb una base d’autogestió i responsabilitat real.

Sessió 2 – Estructures de gestió de projectes i indicadors Agile

Professor: Sergi Mussons
Data: Pendent confirmació

Per adaptar la metodologia Agile a la nostra empresa, cal definir tota una estructura de gestió d’idees, projectes i tasques. Els indicadors de Lead Time com també els de càrrega i capacitat, són claus per a poder gestionar eficaçment els projectes; assegurant els preceptes Agile.

Sessió 3 – Introducció a la tècnica Kanban

Professor: Xavier Masó
Data: Pendent confirmació

Kanban és la tècnica de treball a flux més coneguda dins de l’univers Agile, així com la més utilitzada per gestionar projectes que compten amb estructures i rutes similars. És la més utilitzada en departaments de R + D de sectors com a fabricants de maquinària i béns d’equip, així com per a control de fluxos productius o en oficines.

Sessió 4 – Taller pràctic: El panell Kanban en acció

Professor: Xavier Masó
Data: Pendent confirmació

En aquesta segona sessió ‘taller’ practicarem en un entorn de simulació kanban per a comprendre millor el seu funcionament.

Sessió 5 – Introducció a la tècnica SCRUM

Professor: Francesc Grau
Data: Pendent confirmació

SCRUM és una de les eines més utilitzada en entorns Agile per la gestió de projectes amb estructures molt indefinides i canviants; el nº1
en sectors com el d’IT. En aquesta sessió veurem com funciona el sistema, protagonistes, eines i regles del joc.

Sessió 6 – Taller pràctic del sistema Scrum

Professor: Francesc Grau
Data: Pendent confirmació

En aquesta sessió ‘taller’ practicarem la gestió de projectes en un entorn de simulació utilitzant la tècnica Scrum, i així comprendrem millor el seu funcionament.

Sessió 7 – Principals softwares d’implementació

Professor: Xavier Masó i Juan Ventayol
Data: Pendent confirmació

Hi ha multitud de solucions software per a la implementació d’Agile a les empreses. Aquest és un punt gairebé obligat quan els equips de treball estan molt separats.

Sessió 8 – Implementació Agile en les empreses assistents

Professor: Xavier Masó
Data: Pendent confirmació

Aquest últim espai és per buscar la solució Agile més adequada per a cadascuna de les empreses assistents a el programa.

Sessió 9 – Estructures organitzatives àgils. Social Dynamics.

Professor: Sergi Mussons
Data: Pendent confirmació

És important adaptar l’estructura organitzativa a l’aplicació de Agile, ja que no es tracta només d’una eina, més aviat és un nou sistema de treball. I si podem crear àrees autogestionades amb autonomia i responsabilitat real, millor.

Sessió 10 – Servant Leadership i equips autogestionats

Professor: Sergi Mussons
Data: Pendent confirmació

És important modular l’estil de lideratge perquè les àrees autogestionades siguin tals. En aquesta sessió veurem el ‘Servant Leadership’ en acció i entendrem la importància de la seva aplicació per a l’èxit de el projecte. Finalment tots els assistents tindran un perfil Sharpa®.

Sergi Mussons – Senior Associate QRM Institute Barcelona

Consultor i soci fundador de QRM Institute, especialista en la creació d’organitzacions flexibles i empreses Teal a través dels conceptes i metodologies QRM, Business Agile i  management 3.0. Co-Fundador de QRM Institute Europe i Comunication Manager (Brusel·les). Enginyer Industrial (UPC) amb Màster en Direcció de plantes industrials (UPC). Director del Màster Dirección de la Producción y Mejora de Procesos a OBS i UB. Exerceix de professor en Escoles de negoci i Universitats com la UPC, Talent Tech Center, EAE, OBS, M&F i Mondragon Unibersitatea. Director acadèmic dels programes Líders (producció, projectes i RRHH). Creador del sistema de benchmarking industrial INCO-I (www.inco-i.com), de l’eina InTalent (la qual valora els coneixements i competències dels enginyers en el món industrial).

També dirigeix un programa Màster a l’Online Business School i exerceix de professor en escoles de negoci i universitats com la UPC, Talent Tech Center, EAE, OBS, M&F i  Mondragon Unibersitatea.

Francesc Grau – Consultor de Scrum


Més de 15 anys de experiència dissenyant i desenvolupant Dispositius Mèdics amb les més avançades metodologies de disseny i de gestió. Actualment treballa com a Mechanical Area Manager a Biosystems. I a la vegada exerceix de consultor de Scrum en diverses empreses, transformant la manera com desenvolupen productes.

Xavier Masó – Enginyer Agrònom

xavi1o

Enginyer agrònom especialitzat en indústries alimentàries. Consultor i formador especialitzat en Quick Response Manufacturing i estratègies Agile de gestió de projectes. Desenvolupador d’eines QRM per l’anàlisi i optimització de processos.

Irene Serrabassa – Senior Associate QRM Institute


Consultora de Recursos Humans i desenvolupament del talent. Màster Seminari Internacional en “Desarrollo Organizacional y Consultoría de procesos” – GR Global Institute for Organizational Development (Israel) i Màster en Direcció de Recursos Humans.
Certificada en Coaching essencial (Programa certificat com ACSTH per la ICF – Esencial Institute), Coaching personal i professional (acreditada per The International School Of Coaching) i Cerficació EQ Asesor Inteligencia emocional.

 • Inici
  Pendent confirmació
 • Durada
  10 sessions
 • Preu
  1.850€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

El preu de tot el programa és de 1.850€, en part bonificable parcialment per Fundae. El preu inclou l’assistència a les 10 sessions i tota la documentació digital i en paper del programa, com també el perfil Sharpa. Les empreses amb més d’un assistent al programa gaudiran d’un 10% de descompte a partir del segon assistent (fins a un màxim de 4 assistents per empresa).
L’edició del curs s’executarà al Nodus Barberà (C/ de Mogoda, 1, 08210 Barberà del Vallès, Barcelona).

 

Preu Programa: 1.850 €

Formació bonificable parcialment per Fundae.

Inclou:

 • 10 Sessions
 • Documentació digital i en paper
 • Perfil Sharpa

Lloc:

Nodus Barberà
(C/ de Mogoda, 1, 08210 Barberà del Vallès, Barcelona).

Contacte:
Jordi Zambrana
jordi@qrminstitute.com
93 128 75 33

 • Inici
  Pendent confirmació
 • Durada
  10 sessions
 • Preu
  1.850€
 • Idioma
  Català
 • Metodologia
  Presencial

 

“El curs ha estat molt inspirador, i m’ha ajudat a posar el focus en allò realment important”.
Pau Lafoz, Enginyer a ON-LASER

“Ha sigut un bona experiència, ja que el curs és excel·lent per iniciar-te sobre metodologies Agile, Kanban i Scrum.
Per part dels professors , explicacions molt clares, i es nota que tenen experiència en el tema”.
Cristian Muñoz, projectista a DICOR-ISM

Nombre y apellidos *

Correo electrónico *

Teléfono de contacto *

Empresa

País *

¿Cómo nos conoció? *

Comentarios

* Campos obligatorios

  *Acepto la Política de privacidad.

 

¡Descarga el programa completo en PDF!