Programa de gestió de projectes

  • Inici
   7 de maig de 2019
  • Durada
   12 sessions
  • Preu
   1.325€
  • Idioma
   Català
  • Metodologia
   Presencial

  Introducció

  Cada vegada existeix més imprevisibilitat, incertesa i falta de principis sòlids en la gestió de projectes. Els mercats són cada vegada més canviants, més irregulars i els clients cada vegada tenen necessitats més urgents. Els sistemes clàssics que passen per la programació dels projectes i a forçar-ne el compliment funcionaven molt bé en els anys 80: projectes similars, dedicacions fàcils de preveure i un grau d’innovació limitat, també a casa del client.

  Afegim que els sistemes clàssics són molt verticals i limiten el nivell de creixement i autogestió dels equips. També genera un entorn de baixa implicació i de falta de repte real, deixant aquesta part pel director tècnic o dels responsables de projectes.

  Agile és una metodologia que posa el focus en tres grans pilars:

  • Focus total a client, per part de tots els integrants, no només certes figures o responsables.
  • Generació constant de valor, per tant elimina tota la gestió (reunions), programacions i diagrames Gannt.
  • Autogestió real de l’àrea sense intromissió diària dels estaments superiors de l’empresa.

  Aquest és un programa que ens endinsarà en la filosofia Agile i on practicarem les seves dues tècniques més utilitzades: SCRUM i Kanban. A més, veurem com crear noves estructures organitzatives basades en l’autogestió, tècniques per crear equips d’alt rendiment i un recull de bones pràctiques i habilitats que cal reforçar per treballar en aquests entorns.

  Preinscripció

 • A tots aquells professionals que volen augmentar els seus coneixements amb el més nou d’Operacions o simplement necessiten una nova visió per tractar les Operacions en entorns de demanda caòtica, imprevisible i amb alta personalització de producte.

  És un programa dirigit per a perfils que tinguin a partir de 6 anys d’experiència i per aquells del sector industrial especialment productors.

  • GERÈNCIA O PROPIETAT DE PIME
  • DIRECTORS TÈCNICS
  • CAPS D’OFICINA TÈCNICA
  • RESPONSABLES DE PROJECTES (Project Owner, Project Engineer, Project Manager, etc.)
  • RESPONSABLES DE PRODUCTE
  • TÈCNICS ESPECIALISTES

  Preinscripción

 • Sessió 1 – Metodologia Agile

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 7 de maig Hora: 17:30h a 20h

  Cal entendre quins són els principis de la metodologia Agile (aquesta nova manera de veure l’empresa i inclús el management de la mateixa). Altrament, cal veure com enfoquem a client uns equips reals d’alt rendiment amb una base d’autogestió i responsabilitat real.

  Sessió 2 – Estructures de gestió de projectes i indicadors Agile

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 9 de maig Hora: 17:30h a 20h

  Per adaptar la metodologia Agile a la nostra empresa, cal definir tota una estructura de gestió d’idees, projectes i tasques. Els indicadors de Lead Time com també els de càrrega i capacitat, són claus per a poder gestionar eficaçment els projectes; assegurant els preceptes Agile.

  Sessió 3 – Taller creació estructura Agile bàsica

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 14 de maig Hora: 17:30h a 20h

  Aquest primer taller lliure és un espai perquè cada un dels alumnes pugui crear la seva estructura bàsica de control d’idees, projectes i tasques, així com per crear els indicadors crítics per la seva gestió.

  Sessió 4 – Introducció a la tècnica SCRUM

  Professor: Francesc Grau
  Data: 16 de maig Hora: 17:30h a 20h

  SCRUM és una de les eines més utilitzada en entorns Agile per la gestió de projectes amb estructures molt indefinides i canviants; el nº1 en sectors com el d’IT. En aquesta sessió veurem com funciona el sistema, protagonistes, eines i regles del joc.

  Sessió 5 – Introducció a la tècnica SCRUM II

  Professor: Francesc Grau
  Data: 21 de maig Hora: 17:30h a 20h

  En aquesta segona sessió veurem com adaptar el sistema SCRUM a un cas d’èxit i també com ho adaptaríem a alguns dels casos dels assistents.

  Sessió 6 – Introducció a la tècnica Kanban

  Professor: Xavier Masó
  Data: 23 de maig Hora: 17:30h a 20h

  En contraposició a SCRUM, Kanban és l’eina més utilitzada per gestionar projectes que disposen d’estructures i rutes similars. És la més utilitzada en departaments d’I+D de sectors com el de fabricants de maquinària i béns d’equip, així com per control de fluxes productius o en oficines.

  Sessió 7 – Taller pràctic: El panell Kanban en acció

  Professor: Xavier Masó
  Data: 28 de maig Hora: 17:30h a 20h

  En aquesta segona sessió ‘taller’ practicarem en un entorn de simulació kanban per a comprendre millor el seu funcionament.

  Sessió 8 – Perfil del professional

  Professor: Irene Serrabassa
  Data: 30 de maig Hora: 17:30h a 20h

  La base per aconseguir crear un equip d’alt rendiment és doble: primer cal saber si tots els components del futur equip tenen les mateixes motivacions; en segon lloc cal conèixer quin és el comportament de cada membre per saber si l’equip estarà o no equilibrat.

  Sessió 9 – Estructures autogestionades i lideratge de suport

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 4 de juny Hora: 17:30h a 20h

  Aquest és l’element clau de l’Agile. Els nous sistemes organitzacionals que creen un entorn que afavoreix la implicació basada en una autogestió definida. Veurem com transformar l’àrea on treballem amb els projectes però també
  com transformem l’entorn directe e indirecte (compres, ofertes, post-venta, etc). Finalment, veurem com sumar un nou estil de lideratge, més enfocat al servei (indispensable per aconseguir la transformació.)

  Sessió 10 – Sistema 5C per equips d’alt rendiment

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 6 de juny Hora: 17:30h a 20h

  Practicarem el mètode de les 5C (comunicació no agressiva, confiança, comunicació total, compromís i compliment) amb els integrants del programa perquè cada assistent pugui replicarho  amb el seu propi equip.

  Sessió 11 – Taller creació del sistema Agile a l’empresa I: Framework

  Professor: Sergi Mussons i Xavi Masó
  Data: 11 de juny Hora: 17:30h a 20h

  En aquest taller cada empresa crearà el seu propi framework SCRUM o Kanban amb el suport del professorat del programa.

  Sessió 12 – Taller creació del sistema Agile a l’empresa II: Polítiques de treball

  Professor: Sergi Mussons i Xavi Masó
  Data: 13 de juny Hora: 17:30h a 20h

  Per acabar en aquest últim taller acabarem de definir les polítiques de l’estructura creada, el sistema visual de suport (indicadors i gràfics), així com també la traducció dels projectes a tasques i possibles anidaments d’estructures, en
  el cas que treballem a diferents nivells (com per exemple idees, projectes i tasques).

  Preinscripción

 • Sergi Mussons – Enginyer Industrial

  Enginyer Industrial (UPC) amb màster en Direcció de plantes industrials (UPC) és consultor fundador de QRM Institute, organització especialitzada en sistemes àgils de gestió com Agile, QRM, TOC i Scrum/Kanban. Co-creador de la xarxa europea Quick Response Manufacturing Practitioneers Network (QPN) que oficialitza i estandarditza l’ús del QRM en territori europeu. Creador del sistema de benchmarking industrial INCO-I (www.inco-i.com), del sistema de perfil d’eginyeria ENG # i els programes 50h per l’excel·lència, Projectes 2.0 i Líders.

  També dirigeix un programa Màster a l’Online Business School i exerceix de professor en escoles de negoci i universitats com la UPC, Talent Tech Center, EAE, OBS, M&F i Mondragon Unibersitatea.

  Xavier Masó – Enginyer Agrònom

  xavi1o

  Enginyer Agrònom especialitzat en indústries alimentàries. Consultor i formador en Lean Manufacturing, Quick Response Manufacturing i estratègies Agile per la gestió de projectes a QRM Institute. Focalitzat en la Dinàmica de Sistemes, l’anàlisi de dades i la BI per obtenir la informació necessària que expliqui com millorar els processos, determinar els objectius i generar indicadors que mostrin l’avenç cap a les fites. Responsable dels programes de certificacions QRM a QRM Institute. Col·labora en el Màster MBA de la UPC i en el Màster de Direcció de Plantes industrials i Millora Continua a l’OBS.

  Irene Serrabassa – Consultora de Recursos Humans


  Consultora de Recursos Humans i Talent Manager. Executive & Personal Coach. Formadora d’habilitats del coaching, lideratge, intel•ligència emocional, habilitats i comportaments i gestió del canvi, l’estrès i del temps. Acreditada pel Sistema DISC.

  Francesc Grau – Consultor de Scrum


  Més de 15 anys de experiència dissenyant i desenvolupant Dispositius Mèdics amb les més avançades metodologies de disseny i de gestió. Actualment treballa com a Mechanical Area Manager a Biosystems. I a la vegada exerceix de consultor de Scrum en diverses empreses, transformant la manera com desenvolupen productes.

  Preinscripción

 • El preu de tot el programa és de 1.325€, en part subvencionable per Fundació Tripartita. El preu inclou l’assistència a les 12 sessions i tota la documentació digital i en paper del programa.

  Les empreses amb més d’un líder en el programa gaudiran d’un 10% de descompte a partir del segon assistent (fins a un màxim de 4 assistents per empresa).

  L’edició del curs s’executarà a QRM Institute de Vic (C/ Assamblea de Catalunya, 5, 08500, Vic).

  Preu Programa: 1.325 €
  Bonificable per Fundae

  Inclou:

  • 12 Sessions
  • Documentació digital i en paper

  Lloc:

  QRM Institute
  C/Assamblea de
  Catalunya, 5

  Contacte:

  Jordi Zambrana

  jordi@qrminstitute.com

  93 128 75 33

  Preinscripción

 • “El curs ha estat molt inspirador, i m’ha ajudat a posar el focus en allò realment important”.
  Pau Lafoz, Enginyer a ON-LASER

  “Ha sigut un bona experiència, ja que el curs és excel·lent per iniciar-te sobre metodologies Agile, Kanban i Scrum.
  Per part dels professors , explicacions molt clares, i es nota que tenen experiència en el tema”.
  Cristian Muñoz, projectista a DICOR-ISM

Solicitar información

Nombre y apellidos *

Correo electrónico *

Teléfono de contacto *

Empresa

País *

¿Cómo nos conoció? *

Comentarios

* Campos obligatorios

  *Acepto la Política de privacidad.