Programa avanzado en operaciones ágiles de QRM Institute: Excelencia operacional con Quick Response Manufacturing

  • Inici
   14 de setembre 2018
  • Durada
   10 sessions
  • Preu
   1.775€
  • Idioma
   Català
  • Metodologia
   Presencial

  Introducció

  En un món canviant i global l’agilitat cada vegada pren més protagonisme a la majoria de sectors.

  A l’Europa del segle XXI, i per poder combatre les estratègies operatives de cost dels països emergents, cal reinventar les regles que optimitzin les nostres cadenes de valor.

  Moltes empreses europees, seguint la moda establerta, han intentat implementar el Lean Manufacturing en entorns canviants, de demanda caòtica i imprevisible o en empreses amb productes altament personalitzable. I el resultat mai és l’esperat.

  En aquest tipus d’organitzacions, utilitzar els conceptes del QRM i de les Operacions àgils aconseguim:

  • Alts nivells de servei sense pràcticament estoc en tota la cadena
  • Capacitat de resposta ràpida, fins i tot immediata, de forma regular, i eliminant esperes innecessàries i urgències
  • Es redueix la gestió del dia a dia (control, planificació, comandaments planta), el QRM opera amb mínima estructura
  • Llançament de productes ‘ready to market’ en temps rècord i novament sense gestió

  És per aquest motiu que QRM Institute hem creat aquest programa avançat en Operacions àgils, el qual combina perfectament els móns de l’Agile en projectes amb el Quick Response Manufacturing, filosofia que ho engloba tot dins l’empresa.

  A – Fabricació de Resposta Ràpida (Quick Response Manufacturing)

  La Fabricació de Resposta Ràpida és una metodologia per a l’optimització de les operacions que basa els seus esforços en la reducció de forma permanent dels lead times de tota l’organització. D’aquesta manera s’aconsegueix assegurar, de forma regular, una capacitat de resposta immediata a la demanda externa (o fins i tot interna) sense estoc i exclusivament en base a flexibilitat.

  B – Gestió visual de projectes amb panells kanban

  Els sistemes kanban de representació gràfica són el pilar fonamental del sistema de gestió de projectes Agile, el nou corrent que reinventa la gestió de projectes de coneixement substituint control per visió i velocitat. En aquest programa coneixerem el sistema kanban a fons i practicarem amb un kanban game per arribar a dominar-lo.

 • A tots aquells professionals que volen augmentar els seus coneixements amb el més nou d’Operacions o simplement necessiten una nova visió per tractar les Operacions en entorns de demanda caòtica, imprevisible i amb alta personalització de producte.

  És un programa dirigit per a perfils que tinguin a partir de 6 anys d’experiència i per aquells del sector industrial especialment productors.

  • DIRECCIÓ GENERAL
  • PROPIETAT
  • VICEPRESIDÈNCIA D’OPERACIONS
  • DIRECTORS D’OPERACIONS
  • DIRECTORS INDUSTRIALS
  • RESPONSABLES ESTRATÈGIA INDUSTRIAL
  • RESPONSABLES DE PRODUCTE
  • (PRODUCT VALUE STREAM MANAGERS)
  • DIRECTORS I RESPONSABLES D’EXCEL·LÈNCIA
  • OPERATIVA
  • DIRECTORS ENGINYERIA DE PROCESSOS
  • DIRECTORS DE FÀBRICA
  • CONSULTORS D’OPERACIONS

 • Sessió 1 – Estratègia operativa de les empreses assistents

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 14 de setembre Hora: 9h a 13h

   

  En aquesta primera sessió analitzarem l’estratègia operativa de les empreses assistents segons el sistema 2-winning 2-Qualifying Criteria de Terry Hill, així com el seu sistema organitzacional, les relacions humanes i l’estat de les cues i pendents a la organització.

  Aquest és un primer punt per començar a enfocar l’adaptació de l’empresa al sistema QRM.

  Sessió 2 – Introducció al Quick Response Manufacturing i als nous sistemes de RRHH

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 14 de setembre Hora: 15h a 19h

  En la segona sessió coneixerem els 3 pilars bàsics de la metodologia QRM: l’enfoc estratègic a cost com a base gerencial, els sistemes organitzatius basats en l’agilitat i en la propietat del procés i finalment la dinàmica de sistemes que ens ajudarà a veure com gestionar les cues de l’empresa.

  Sessió 3 – Introducció a les cèl·lules QRM de planta i les QROCS d’oficines. Tècnica MCT

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 21 de setembre Hora: 9h a 13h

  Les cèl·lules QRM a la planta productiva i les QROC en oficines són la unitat organitzativa bàsica d’una empresa enfocada a la velocitat i a la reacció ràpida. Veurem com es creen, quines característiques tenen, com escollirem els RRHH i quines són les regles de joc de l’equip al voltant de l’autogestió i propietat de la pròpia cèl·lula.

  També entrarem al món de la creació d’equips d’alt rendiment basats en l’empoderament de les persones que els componen.

  Finalment optimitzarem un procés mitjançant l’ús de la técnica MCT (Manufacturing Critical path Time).

  Sessió 4 – Introducció a la dinàmica de sistemes

  Professor: Xavi Masó
  Data: 21 de setembre Hora: 15h a 19h

  La dinàmica de sistemes és la base matemàtica per entendre el comportament d’un sistema o organització complexos. En aquest mòdul veurem la relació entre capacitat sobrant i lead time, així com la Llei de Little, la Corba de Kingsman, el nº QRM i altres fórmules i comportaments.

   

  Sessió 5 – Tècnica mapa de lead times (MCT)

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 28 de setembre Hora: 9h a 13h

  En aquesta sessió els alumnes resoldran el cas Maq-Agro, especialment preparat per aconseguir optimitzar un lead time gràcies a l’optimització d’un procés utilitzant l’eina MCT (Mapa de temps crític).

  Sessió 6 – Pan2000. Resolució d’un cas d’èxit amb QRM

  Professor: Xavi Masó
  Data: 28 de setembre Hora: 15h a 19h

  En aquesta sessió resoldrem un cas d’implantació QRM del sector metall. Disposarem de tota la informació sobre l’empresa (productes, càrrega, capacitat de màquines, polivalències de l’equip, comptes d’explotació, etc.).

  Sessió 7 – Workshop Agile-Kanban

  Professor: Xavi Masó
  Data: 5 d’octubre Hora: 9h a 13h

  Aquí veurem la potència de la agilitat en el món de la gestió de projectes. Veurem com és possible dividir per 4 el time to market d’un projecte amb els mateixos recursos. Inclou una pràctica real de gestió de projectes amb el sistema Agile-Kanban competint en grups.

  Sessió 8 – Workshop Platinium

  Professor: Xavi Masó
  Data: 5 d’octubre Hora: 15h a 19h

  El workshop Platinium és una simulació que ajuda als alumnes a entendre com la variabilitat pot impactar en el rendiment i com es pot contrarrestar definint un bon FTMS i creant una organització basada en cèl·lules QRM.

  Sessió 9 – Implantació de la metodologia QRM. Casos d’èxit.

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 19 d’octubre Hora: 9h a 13h

  En aquesta sessió veurem quins són els passos bàsics en una implementació QRM, començant per l’anàlisi de l’empresa utilitzant l’eina FTMS i acabant per la creació de cèl·lules QRM en diferents entorns, i sempre tenint clares la
  dinàmica de sistemes i la gestió del canvi en totes les àrees de l’empresa especialment en la direcció i dins de les cèl·lules QRM i QROCs.

  Sessió 10 – Pràctica amb el FTMS amb les empreses assistents al programa

  Professor: Sergi Mussons
  Data: 19 d’octubre Hora: 15h a 19h

  El Focused Target Market Segment és una de les eines QRM per identificar quins són els processos o àrees on aquesta velocitat seria més necessària. En aquesta sessió treballarem amb el FTMS en les empreses reals dels alumnes assistents.

 • Sergi Mussons – Enginyer Industrial

  Enginyer Industrial (UPC) amb màster en Direcció de plantes industrials (UPC) és consultor fundador de QRM Institute, organització especialitzada en sistemes àgils de gestió com Agile, QRM, TOC i Scrum/Kanban. Co-creador de la xarxa europea Quick Response Manufacturing Practitioneers Network (QPN) que oficialitza i estandarditza l’ús del QRM en territori europeu. Creador del sistema de benchmarking industrial INCO-I (www.inco-i.com), del sistema de perfil d’eginyeria ENG # i els programes 50h per l’excel·lència, Projectes 2.0 i Líders.

  També dirigeix un programa Màster a l’Online Business School i exerceix de professor en escoles de negoci i universitats com la UPC, Talent Tech Center, EAE, OBS, M&F i Mondragon Unibersitatea.

  Xavier Masó – Enginyer Agrònom

  xavi1o

  Enginyer agrònom especialitzat en indústries alimentàries. Consultor i formador especialitzat en Quick Response Manufacturing i estratègies Agile de gestió de projectes. Desenvolupador d’eines QRM per l’anàlisi i optimització de processos.

  Pablo Rodríguez – Enginyer en Organització Industrial

  bild-pablo-rguezo

  Enginyer en Organització Industrial (UPV) i Màster en Direcció de la Producció i Millora de Processos Industrials (EAE), amb més de dotze anys d’experiència en càrrecs de responsabilitat en plantes industrials de diferents sectors. Expert en implantacions LEAN, aplicacions ad hoc per la programació de la producció i gestió d’equips. Actualment exerceix de Director d’Operacions en la primera empresa espanyola en implantar la filosofia QRM per la gestió de planta.

 • El preu del programa és de 1775 € . Aquest inclou l’assistència a les 8 sessions, la utilització del portal INCO-I, tota la documentació digital i en paper del programa. Els assistents al programa que vulguin optar per aconseguir el QRM Basic Certificate  hi haurà una sessió extra el dissabte 8 de juliol de les 15 hores a 17 hores.  El cost addicional per a l’accés a l’examen és de 175,00€.

  A partir del segon alumne de la mateixa empresa, oferim un descompte afegit del 10% .

  Tots els alumnes assistents al programa tindran 12 mesos d’accés a l’eina www.qrminstitute.com/mct pel càlcul de l’MCT.

  Preu Programa: 1.775 €

  Subvencionable per Fundació Tripartita

  Exàmen QRM Basic Certificate: 175 €

  Inclou:

  • 8 Sessions
  • Documentació digital i en paper
  • 12 mesos d’accés a l’eina de càlcul MCT

  Lloc:

  Nodus Barberà (Barberà del Vallès)

  Carrer de Mogoda, 1,

  08210 – Barberà (BCN)

  Contacte:

  Jordi Zambrana

  jordi@qrminstitute.com

  93 128 75 33

Solicitar información

Nombre y apellidos *

Correo electrónico *

Teléfono de contacto *

Empresa

País *

¿Cómo nos conoció? *

Comentarios

* Campos obligatorios

  *Acepto la Política de privacidad.

 

¡Descarga el programa completo en PDF!